Stručnjaci za veze savjetuju da se u svom partnerskom odnosu , počnete koristiti malim trikovima , kako bi vam odnos bo što bolji. Naime , teško je uvijek koncentrisati se na nježni govor prema partneru , pogotovo poslije napornog dana na poslu i obavljanja mnogobrojnih sitnica . Upravo zato su tručnjaci sačinili trikove sa kojima se trebate služiti.

 

 

 

 

 

Poznato Vam je već da riječi “molim” i “hvala” , otvaraju većinu vrata u komunikaciji. Niko ne voli kada mu neko naređuje , pa i molbe za obavljanjem neke aktivnosti na primjer za iznošenje smeća , bolje će svakako prolaziti ako su formulisane na ljubazan način , i bez frustriranih tonova. Svakako će partner bolje reagovati na Vašu molbu ako stavite ruku na njegovu ruku ili rame , jer muškarci reaguju na dodir , to nam je otkrila bračni savjetnik Toni Kolman iz Virdžinije.

 

 

Poznato je da su muškarci po rirodi neuredni te da ostavljaju svoje čarape svugdje po podu , mokre peškire , ostatke hrane .. sve to rade naši muževi . Umjesto zajedljivog prigovaranja , stručnjaci savjetuju da svom mužu pokažete šta želite od njega. Pomirite se s tim da vi i vaš dragi už imate drugačije estetske vrijednosti , i da je Vama nešto svinjac a njemu je prihvatljivo . Muškarcima svakako trebate iskreno naglasiti šta želite od njih, a ne čekati da Vam pročitaju misli . Nakon posla koji je Vaš suprug uradio , obavezno ga pohvalite , i nagradite , i tako ćete oboje uživati. Imajte na umu da živite sa koperativnim partnerom te da se nekada morate služiti trikovima  da dobijete šta želite.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here