Svjetska ekonomija udara i na one najjače, a na krizu koja je zadesila cijeli svijet niko nije mogao ostati imun. Svakodnevno doznajemo da se velike poznate kompanije odlučuju na otpuštanje radnia , pa čak i na zatvaranje pojedinih poslovnica i ispostava. Kako saznajemo nedavno je i jedna njemačka firma , koja se bavi proizvodnjom dezodoransa , šampona i krema za sunčanje , bila prisiljena da proglasi bankrot.

 

 

Naime , kako mediji pišu , iz Njemačke stižu oše vijesti , koji pokazuju da su čak i najpoznatiji modni lanci postali žrtve globalne krize . Međutim , opšte je poznato da ova vijest neće samo negativno uticati samo na radnike , već i na kupce koji su koristili te proizvode.Popularni njemački brend , koji se u Srbiji proizvodi za njegu tijela po imenu Sebamed , proglasio je bankrot.

 

 

To nie sve , trend rogašenja bankrota velikih firmi u Njemačkoj se ne zaustavlja . Nedavno i njemački proizvođač kozmetike bio je prisilen pokrenuti stečajni postupak , a riječ je o firmi koja ima niz globalno priznatih brendova ljepote.Rudolf Dankwardt jednostavno nije mogao izdržati svoje financijske probleme. Krajem aprila j ova kompanija odniela zahtjev za stečaj , a u ovoj kompaniji su se proizvodili šamponi , dezodoransi i kreme za sunčanje. Ova firma kja je najavila stečj , je zaslužna i za proizvodnju poznate njemčke marke Sebamed.Kretanje procesa proizvodnje robe Sebamed ostaje neizvjesno , ali postoje garancije da neće biti prekida u proizvodnji. Novinarske kompanije u Njemačkoj prenose da je 450 zaposlenika dobilo zagarantovanu platu za naredna tri mjeseca.Kretanje procesa proizvodnje robe Sebamed ostaje neizvjesno , ali postoje garancije da neće biti prekida u proizvodnji. Novinarske kompanije u Njemačkoj prenose da je 450 zaposlenika dobilo zagarantovanu platu za naredna tri mjeseca.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here