Često se vode rasprave o tome šta čini zdravu romantičnu vezu . Većina tvrdi da su to redovni se***ualni odnosi , dok pak drugi tvrde je međusobno poštovanje , ključ dobre stabine i zdrave veze . Nejasno je koliko je to intimnih odnosa potrebno za zadvoljstvo i dobru emotivnu vezu . U današnem članku ćei se osvrnuti na tu temu , pa vam donosimo nekoliko činjenica vezanih za istu.

 

 

U mnogim istraživanjima je dokazano da na dobrobit organizma uveliko utiču i intimni odnosi . Naime , češće bavljenje ljubavnim aktivnostima , rezultira boljim raspoloženjem , blistavim tenom i boljom kvalitetom sna . U uglednom medicinskom časopisu obavljena su nedava istraživanja koja su pokazala da intimni odnosi posebno utiču na zdravlje žena, te da česti intimni odnosi donose i bolju koncentraciju kao i pamćenje.

 

 

Žene u dobi od 18 do 29 godina , za potrebe istraživanja su podijeljene u dvije skupine . Jednu su činile one koje su imale reovne intimne odnose , a drugu skupinu su činile one koje su imale povremene odnose . Studija je otkrila da žene iz prve skupine posjeduju impresivno pamćenje , posebno u pogledu naumičnih riječi i slika . Suprotno tome druga skupina se mučila prisjetiti određenih slika i riječi . Shodno tome zaključeno je da je hipokamus , koji je odgovoran za pamćene pod uticajem intimnih odnosa mnogo više razvijen. DR.Jens Prusner , koji je utor studija ,usredotočio se isključivo na kratkoročno pamćenje , ali sugerira da bi rezultati mogli imati uticaja na dugoročno pamćenje.Međutim , treba napomenuti da ne mora nužno značiti fotografsko pamćenje , ali nedvojbeno može ojačati sposobnost mozga za bolje pamćenje. Zato što više akcije ispod pokrivača.

 

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here