Da bi boje Vaših omiljenih odjevnih predmeta ostale iste kao onog dana kada ste ih i kupili , potreban vam je samo jedan začin kojeg sigurno imate u svojoj kući. Naime , jedino što Vam je potrebno jeste kašičica crnogbibera , tada možete zboraviti na sve skupe praškove za veš , koji garantuu da vaš omiljeni komad odjeće nikada neće izgubiti boju.

 

 

 

 

 

Naime , sve što treba da uradite jeste to da biber pomiješate sa praškom za veš , te sipajte u odgovarajuću pregradu u mašini za veš , i uključite da se pere . Crni biber otapa sve ostatke sapuna na vašoj odjeći , a oni su najveći krivci što sa prljavštino u otpadnim vodama završe i pigmenti boje vaše odjeće.

 

 

Naime , ono što je veoma bitno da znate je to , da ako želite da sačuvate boje vaše odjeće , i dodate biber u veš mašinu , onda morate tu odjeću da perete u hladnoj vodi . Ako imate mnogo majica različitih boja koje morate oprati, umjesto praška uzmite malo bibera i dobit ćete isti efekat. Ako želite da perete bieli veš , i da sačuvate bjelinu kao prvog dana kada ste ga kupili , onda u veš mašinu sipajte sodu bikarbonu , ona je odličn za bijeli veš , uz to ćete se riješiti bakterija sa veša . Svi znamo da omekšivači nisu nimalo dobri za naše zdravlje. Ukoliko želite da veš bude mekan , onda u odjel za omekšivač uspite bijelo sirće , na taj način ćete imati mekan veš , ali bez otrovnih omekšivača. Ove i slične trikove za pranje veša uvijek možete ponaći na internetu , pa vrijedi nekada probati na malo zdraviji način oprati svoj veš, bez raznih hmikalija koje štete našem zdravlju.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here