Jučer je u Srbiji čak devet porodica zavijeno u crno , a cijela javnost je šokirana nakon mas*kra koji je Kosta Kecmanović počinio u osnovnj školi “vladislav Ribnikar”. Porodice nastradalih su u šoku i boli , te ne mogu da vjeruju šta im se dogodilo, pa su se tako okupili oko škole , a među njima je bio i djed Ane Božović , jedne od ubijenih djevojčica.

 

 

Ana je djevojčica koja je jučer bila dežurni učenik i koju je Kosta ubio na hodniku škole. Njen djed je sav slomljen od bola , došao da oda počast svojoj unuci , uhvativši se za ogradu škole i gledajući u zdanje u kojem je njegova miljenica ubijena . Djed je rekao kako misli da je ovo san , da se nije dogodilo , te da će mu javiti da je njegova miljenica došla kući , ali…

 

 

Djed je istakao kako je veoma bolno i teško kada osoba doživi da sahranjuje svoje nasljeike , pa je rekao :”Umjesto da moja unuka sahranjuje dedu , ja nesrećnik moram nju …moju lijepu Anu , dedinu odbojkašicu, kako ćemo dalje živjeti ne znam , i unuk Anin stariji brat je išao u ovu školu. Sredila se dedina unuka , jutros obukla haljinicu , sreća moja otišla da se slika .” govoio je djed dok je na telefonu listao slike svoje unuke . Deda je naveo da mu je unuka iz Soluna poslala snimak te da su noć raniji stigli sa puta , jer su tamo išli za praznik. Deda je rkao da je Anina majka rekla kud tamo nisu ostali barem još jedan dan da izbjegnu tragediju , ali ko je mogao i da sanja ovako nešto da se dogodi. Na Cvetnom trgu došlo je mnogo ljudi koji su odali počast tragično nastradalim učenicim i portiru , ostavljajući cvijeće i paleći svijeće.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here