Vrijeme je praznika , i tada mnogi od nas se opuste u hrani koja obiluje mastima i kalorijama . Međutim , u svakodnevnom životu također vrlo često konzumiramo određene namirnice koje mogu biti izuzetno štetne za naš organizam. Ovu temu , nedavno je pokrenuo i profesor doktor Vojislav Peišić , koji je poznati gastroenterolog , a koji već na početku svog obraćanja otkrio nekoliko štetnih stvari na koje bi trebali obratiti pažnju.

 

 

S obzirom da se 1.maj trdicionalno obilježava uz druženje u prirodi , i roštilj. Doktor Vojislav ističe nekoliko tsvari koje bi trebali izbjegavati, a kao prvu je naveo marinadu koja se često pravi od maslinovog ulja ili drugog antioksidantnog koktela ulja . Međutim , prevelika količina masnoće može biti iteako štetna , ali mnogi nisu toga svjesni, jer uživaju u bogatim okusima koje meso poprima.

 

 

Kada je u pitanju hrana koju najviše konzumiramo , a koja je najlošijeg kvaliteta , tu spadaju paštete i hrenovke , za koje je poznato da su napravljene od mnogih nekvalitetnih tvari, a između ostalog pored najjeftinijeg nekvalitetnog mesa tu su i kožice , hrskavice , kosti i papci. Daljim istraživanjem utvrđeno je da pašteta veim udjelom sadrži vodu , koja je izmješana sa ostalim hemikalijama i emulgatorima. Čips je takođe namirnica koja obiluje nekvalitetnim tvarima i nezdravim kalorijama , jer se prži u velikoj količini ulja , i sadrži mnoge pojačivače okusa, a nije tajna da se koristi i najjeftinije tijesto zbog čeka finalni proizvod ima veoma nisku cijenu. Ako želite da se hranite zdravo , grickalice kao i druge proizvode koje smo naveli ostavite po strani jer samo štete Vašem zdravlju.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here