U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se jedne jako zanimljive teme , a za koju ne sumnjamo da će da vam se svidi . Naime , sa dolaskom jeseni ove godine , jednostavno je došlo do najezde smrdibuba , a ima ih doslovno svugd e, pa da li to bio dom , ili bašta, jednostavno gde god se okrenete , tu su . Naime , one su jako velika šteta za poljoprivredu ,a nekada umejju da naprave toliku štetu , pa da e čak broje u milionima . Naime , ona najčešće napadaju paradajz i paprike , a koje su baš zrele , a onda od voća i kruški i jabuka.

One se inače mogu naći i na tikvicama , a ono što ih dodatno privlači jeste svježe opran veš . Dakle , uopšte nije važno da li ste na prvom ili desetom spratu zdrade , one su jednostavno tu , te ako ih nešto privuče , one će tu da dolete. Smrdibube su poznate po svom letu, koji je i više nego haotičan, a toliko brzo i snažno lete da udaraju najčešće u lustere i onda ih možete začuti i shvatit ćete da su Vam u prostoriji u kojoj se nalazite.

Inače , one su jako štetne za plodovee koji rađaju u jedsen , a onda se dobro pripazite kako ne bi došlo do štete koje mogu da vam nanesu . Naime , one oduvek naeljavaju Balkan , pa smo imali do sada više puta priliku da se susretnemo s anjima . Tako su stručnjaci i istraživaači naglasili da je došlo i do otkrivanja dvije invazivne vrste ovih insekata, a to su mramorasta azijska i etiopska smrdibuba.Dakle , one prosto obožavaju toplotu i zelenilo , a tu najviše i provode svoje letnje dane , a sa druge strane one mnogo ne mare za ljude , te ne utiču na njihovo zdravlje.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here