U tragičnom incidentu koji se dogodio 3.maja , trinaestogodišnjak je oduzeo život učenika i školskog čuvara. Naime , kako nema još uvijek navršenih 14.godina , maloljetnik neće krivično odgovarati za svoj postupak . Kako takav , postoje tri moguća puta za njegovu budućnost. Jedna je moućnost da se hospitalizira , ali za to treba pristanak roditelja , a mogao bi alternativno biti smješten u dom za djecu s poremećajima ponašanja , ali i za to bi bila potrebna saglasnost roditelja . Treća mogućnost je ta da liječnički tim utvrdi da nije potrebno dalje liječenje , onda bi se dječak mogao vratiti obitelji.

 

 

Igor Juhić je svojevremeno izgubio kćer , o on je shrvan od bola za tragedijom koja je zadesila Srbiju. Tokom dana Igor je fotografisan u društvu Milene Popović sa kojom je odao počast mališanima . Zaklada “Tijana Jurić” i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu djecu priznao je da su ovom ishodu pridonijeli dosadašnji postupci , ali i propusti čitavog sistema . Stoga su istaknuli potrebu modificiranja preventivnih mjera i drugačijeg pristupa sa rizičnijom skupinom djece.

 

 

Jurić je vidno razočaran , jer je smatrao da će proces lakše ići . Ipak , on i njegova partnerka morali su odati posljednju počast žrtvama masakra u Beogradu. Jurić se osvrnuo na incident i rekao da je on “šamar” za sistem i čitavu naciju. Igor Jurić i Milena Popović , su uhvaćeni u potresnom trenutku , kako pale svijeće i odaju počast nevino stradaloj djeci i herjskom zaštitaru ustanove . Na njihovom licu se može primjetiti urezana tuga i čitav ovaj slučaj Igoa podsjeća na tragičan gubitak kćerke , što dodatno pojačava emocije prema žtvama.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here