Danas na reklamama i u marketima uvijek viđamo nekakve nove proizvode za pranje i čišćenje, a cijene su sve veće i liste nepoznatih sastojaka sve čudnije. Reklame na televiziji za te proizvode su ili glupe ili domišljate, ali svakako privlače našu pažnju i natjeraju nas da mislimo da su neki brendovi poput Cilit Bang-a ili Mr. Muscle-a bolji od jeftinijih proizvoda koji rade isto.

Neke domaćice posebno imaju problem kada je u pitanju omekšivač jer, kako one kažu, omekšivači im uopšte ne daju nikakav miris odjeći. Internet je pun raznih rješenja, ali za ona baš specifična pitanja kao što je ovo, rijetko ima konkretan odgovor. Neke domaćice krenu koristiti puno više omekšivača nego je potrebno ili preporučeno, ili se bace u nepotreban trošak i uzimaju ove “zvučnije” brendove koji ne prave ama baš nikakvu razliku i opet na kraju budu razočarane što im je veš nikakav i nema neki miris nakon tolikog pranja.

Neki će okriviti i metod sušenja veša za ovo, ali ni to nije prevelik faktor kada je omekšivač u pitanju. Miris bi trebao da ostane svakako na vešu, tako da se ne radi baš striktno o tome kako se isti suši nego je potrebno da malo razmislite kako perete veš.

Kod nas na Balkanu je postalo normalno prati veš na 90° iako se vaš veš sasvim normalno opere na 60° i bude veoma mirišljav. 90° pranja je ciklus u trajanu od 3 sata i to skloni mirišljav učinak omekšivača i samim tim uzrokuje taj kobni problem.  Više o ovoj temi pročitajte ovdje.