Rodžer Federer se smatra dugogodišnjim najboljim teniserom svijeta , a njegov trener Severin Luti odlučio je da govori o svom pulenu , koji je zvanično objavio da odlazi u penziju.
Luti e od 2007.godine bio dio stručnog štaba švicarca , a upravo je on bio kapitn Dejvs kup selekcije Švicarske koja je 2014.godine podigla salataru.

 

 

Luti e želio da kaže zbog čege je Federer odlučio da se povuče. Naime on ističe kako nije dovoljno npredovao sa kolenom . Ima 41.godinu i dugo je na Turur , odigrano je više od 1.500 mečeva njegovo povlačenje je kombinacija tih faktora. Rekao je kako je Rodžer svima olakšao te da je to bila emotivna odluka iza koje stoji mnogo strasti. Luiju bi bilo mnogo teže da ga vidi uništenog.

 

 

-Mislim da trba da se fokusiramo na to što je postignuto , a ne samo da je to kraj njegove karijere. Trebalo bi da razmišljamo o svim njegovim uspjesima, ljudi ne treba da budu tužni već sretni što su mogli sve to da iskuse.-Rekao je Luti , te je izdvojio nekoliko stvari po kojima će pamtiti Federera , ali i istakao ono što nikada neće biti zaboravljeno , a to je svakako posljednja titula na Vimbldonu 2017.godine , i njegov povratak u Australiju kada niko t nije očekivao . Luti misli da će Rodžer ostati upamćen kao dobar čovjek i da je to jedna od najvažnijih titula. Doprineo je da se igrači jedni prema drugima ophode sa poštovanje , a to je velika stvar.Njegovi uspjesi će sigurno biti zaboravljeni , ali ljudski aspekt je važniji , i ono što je pozitivno Rodžer neće okrenuti leđa tenisu.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here