Irena Papas je bila slavna grčka pjevačica i glumica koja je krasila više od 70 filmova . Smatrana je i jednom od najomiljenijih figura u svijetu glume , a samo nekoliko dana nakon svog 93.rođendana , legendarna glumica je naspustila ovaj svijet.

 

 

Irena je u posljednjim godinama svig života bila odraz nekada moćne žene , kojoj su se desetljećima divili Grčka , Europa ali i čitav svijet. Godine su je sustigle , imala je sijedu kosu i jedva se sjećala neobičnog života kojeg je živjela. Irena je rođena 1929.godine u selu Kilimoi , u neposrednoj blizini Korinta. Roditelji su joj bili učitelji , a odrasla je sa majkom Eleni koja je predavala u školi , a otac Stavros je bio učitelj drame.

 

 

Od malih ngu se vidjelo da je Irena predodređena za glumu , jer je za svoju obitelj i pijatelje predstavljala kratke predstave i oponašala glumce iz grčih tragedija. Vrsta glume koju je promovirala u njenoj školi nije joj se svidjela i bila je previše astarjela , pa se Irena pobunila , i zbog toga je ponovila godinu. Nakon susreta sa američkim producentm Eliom Kazanom , zaočela je cvoju filmsku karijeru i njen debitanski film “Pali anđeli” , prošao je uglavnom nezapaženo . Irena je zbog svog talena za glumu i pjevanje brzo dobila veliki broj obožavatelja , a tokom svoje slavne karijere pojavila se u više d 70 filmova.Irena Papas tokom svoje karijere uporno je odbijala razgovarati o bilo kojem aspektu svog osobnog života i otišla je toliko daleko da je zabranila bilo kakva pitanja o intimnosti što je dovelo do mnogih nagađanja i glasina. Međutim , 2002.godine je konačno progovorila kako je u Italiji proživjela svoju posljdnju najdublju ljubav . Priznala je da joj je srce osvojio neko mnogo mlađi od nje te da mu je u potpunosti posvećena.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here