Milorad Mića Nikolić se ubraja u najznačajnije muzičke umjetike bivše Jugosavije. On je preminuo 2018.godine , a bio je jedan od najpoznatijih instrumentalista , kompozitora , producenata i pjevača. Milorad je u svom diskografskom opusu ima više od hiljadu autorskih djela , a poznat je široj javnosti kao drugi suprug Verice Šerifović, i kao veliki prijatelj i saradnik Šabana Šaulića.

Milorada je nažalost zadesila teška bolest , a zatim i smrt , te su ga mnogi zaboravili , ai to nije slučaj sa njegovim bliskim prijateljima iz rodnog Šapca.Njegovi prijatelji su zahvai Miloradu na svemu što je uradio. Rekli su da nije Bilo njega orgulje bi ostale isključivo crkveni instrument, jer nikada se nisu svirale solo. Zahvaljujući Miloradu one su ušle narodu i zabavnu muziku . Mića je svirao prve tonoe sa orguljama , bio je muzički fanatik a dnevno je vježbao po 10 sati.

 

 

Jedan od Mićinih prijatelja Ramo , ispričao je kako je došlo do ljubavi između Miće i Verice Šerifović, kao i razvoda.

 

 

– Mića je jednom prilikom doveo Vericu i njenog muža Rajka Šerifovića na jedno veselje da pjevaju, a od tada su postali kućni prijatlji, te se malo po malo taj prijateljski odnos pretvorio u ljubav , pa su kasnije oni to javno iznijeli. Mića se preselio u Beograd tamo su živjeli , a nakon tri godine došlo je do pcanja porodične veze pa se Mića vratio svojoj kući i supruzi Ljilji.- Ispričao je Ramo, te dodao da su posljedni dani pokojnog Miće bili teški . Nakon operacije srca dobio je rak pluća , te ga je bolest bukvalno pojela , čak ni njegov rođeni brat nije mogao da ga prepozna koliko je bio propao , opala mu je i kosa, a umro je u kući u Beogradu na Bežanijskoj kosi.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here