Ilda Šaulić, poznata srpska pevačica i kćerka legendarnog Šabana Šaulića, ima bogatu muzičku karijeru i izuzetan talenat. Nakon što je završila srednju školu, posvetila se usavršavanju svojih vokalnih sposobnosti i često je sarađivala sa ocem u duetima. Godine 2008. debitovala je solo izdanjem svog prvog singla “Stani dušu da te spratim”, koji je postao ogroman hit. Istogodišnji album brzo je postao bestseler.

Nažalost, tragedija je pogodila Ildu 2019. godine kada je njen otac Šaban preminuo nakon saobraćajne nesreće. Njegov gubitak bio je razarajući za Ildu i ostavio ju je potpuno slomljenom. Vozač koji je izazvao nesreću bio je kasnije optužen za ubistvo iz nehata i druge prekršaje u vezi sa saobraćajem. Ilda i ostatak porodice su uložili žalbu na presudu.

Nakon gubitka oca, Ilda je pronašla utehu u svojoj umetnosti i počela je da izražava svoja sjećanja na njega kroz svoju muziku. Ona čuva brojne fotografije svog oca u svom domu, koje joj služe kao podsjetnik na njegov karakter i uticaj koji je imao na nju. Ilda se također posvetila tenisu i preuzela ulogu trenera mlađe generacije. Igranje tenisa je oduvek bila njena strast, ali je zbog muzičke karijere ostavila taj san iza sebe. Ilda Šaulić je talentovana pevačica koja je uspela da gradi svoju karijeru uprkos velikoj tragediji koju je doživela. Ona je inspiracija mnogima i nastavlja da donosi radost svojim najmilijima kroz svoju muziku i angažman u tenisu.

Ilda Šaulić je i dalje poznata i prepoznatljiva kao kćerka najveće muzičke legende Šabana Šaulića. Njena veza sa ocem, koji je bio “kralj” narodne muzike, ostavlja neizbrisiv trag u javnosti i muzičkoj industriji. Iako je Ilda ostvarila značajan uspjeh u svojoj solo karijeri, ne može se zanemariti činjenica da je njeno prisustvo na muzičkoj sceni i dalje duboko povezano sa Šabanom. Njihova saradnja i zajednički nastupi bili su izuzetno popularni među publikom. Njihovi dueti su se često vrtjeli na radiju i televiziji, a njihove izvedbe su izazivale veliku emotivnu reakciju kod slušalaca. Ilda je naslijedila očevu muzičku strast i talent, te je njegova prisutnost uvijek prisutna u njenom muzičkom izražavanju.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here