U sjevernom dijelu Evrope dogodila se izuzetna pojava – nacionalno takmičenje ljepote u Holandiji. Riki Valerie Cole, transrodna žena od 22 godine, ušla je u istoriju osvajanjem titule Miss Holandije. Ovo je revolucionarno dostignuće jer je prvi put da je transrodna žena osvojila ovu prestižnu titulu. Takmičenje je održano u subotu i pokazalo je njen trijumf, dodjeljujući joj priznanje najljepše žene u Holandiji. Kao rezultat svoje pobjede, Riki će također imati priliku da predstavlja Holandiju na predstojećem izboru za Miss Universe, koji će se održati kasnije ove godine.

Na međunarodnom takmičenju Miss Universe, žene iz raznih zemalja će se boriti za titulu najljepše žene na svijetu. Riki Valerie Cole će predstavljati Holandiju na ovoj globalnoj sceni, što je inspirativan primjer rastuće raznolikosti i inkluzivnosti u svijetu izbora ljepote. Dobila je izuzetnu podršku i priznanje, kako prenose mediji. Prethodna Miss Holandije Ona Moodie i vladajuća Miss Universe, R’Bonnie Gabriel iz Sjedinjenih Država, uručile su Riki Valerie Cole nagradu i krunu.

Atmosfera je bila ispunjena neizmjernom radošću i uzbuđenjem, posebno kod same pobjednice, koja je bila obuzeta srećom. Ova dirljiva scena odražava duh podrške i inkluzivnosti koji se njeguje na izborima ljepote širom svijeta. Sada će Riki Valerie Cole krenuti na veliku scenu kako bi se takmičila na prestižnom izboru za Miss Universe, koji će se održati u El Salvadoru u decembru.

Ovo dostignuće slijedi prekretnicu koju je postigla španjolska predstavnica Angela Ponce 2018. godine, pokazujući sve veću zastupljenost transrodne zajednice na takmičenjima ljepote. To ukazuje na sve veću podršku i prihvaćanje različitosti na ovim međunarodnim takmičenjima. Riki Valerie Cole je izrazila svoju zahvalnost na društvenim mrežama prema svojim pratiocima i svima koji su je podržavali, dijeleći istovremeno svoje veselje i iščekivanje predstojećeg izbora za Miss Universe. Njena euforija je zarazna i dobiva ogromnu podršku pratilaca i pojedinaca širom svijeta, služeći kao izvor inspiracije.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here