Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca je Petarv Božović . On je ostvario veliku ulogu na filmskom platnu i na malim ekranima , ali kao i na pozorišnim daskama. Petar je rođen u Zemunu 1946.godine , a prema njegovom životu bi se mogao napsati i odličan scenario za film.

 

 

Kada je bio malo Petru je umrla majka , i on je se i ne sjeća . Otac mu je bio zarobljenik u njemačkom logoru , a nakon toga je završio i na Golom otoku . Petar i njegov brat su odrasli u domu za ratnu siročad koji se nalazio na Senjaku , a poslije ih je uzela rodbina. Kada je imao 14.godina , vratio se u Beograd i živio je sa ocem koji se oženio po drugi put.

 

 

Nakon što je Petar završio srednju školu , upisao je fakultet , ali samo zato što je njegov otac insistirao na tome . Petar je jednom prilikom ispričao kako je u mladosti doživio tragediju koja mu je i danas bolna , a riječ je o njegovoj prvoj ljubavi iz gimnazije . Djevojka se zvala Mira Pešić koja je poginula. Nakon tragedije , Petar se oženio sa svojom kolegicom Marinom Koljubajevom koja je danas pomalo pala u zaborav , ali je osamdestih godina bila jedna od najtalentovanijih glumica na našim prostorima. Marina je bila veoma lijepa , sa okruglim licem , dva svijetla oka i smeđu poludugu kosu , a najpoznatija joj je uluoga u seiji za djecu Nevena . Ona se udala za Petra i rodila u jedno dijete , ali su se razišli . On je htio da ima još djece , ali ona nije željela. Razlog razvoda je bio taj što je ona abortirala njihovo drugo dijete bez njegovog znanja.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here