Započinjanje dana hranjivim doručkom je ključno za zdrav način života, a mnogi biraju popularne namirnice kao što su jaja, slanina i razni mliječni proizvodi. Međutim, jedna žena iz Beograda otkrila je izvanredne zdravstvene dobrobiti konzumacije lanenih sjemenki u svom doručku. Lanene sjemenke su jedna od super namirnica.

Njen životni stil se postupno pogoršavao zbog konzumacije brze hrane i grickalica, što ju je dovelo do debljanja i lošeg raspoloženja. Shvatila je da joj trebaju promjene u prehrambenim navikama te je počela tražiti rješenje na internetu. Tako je naišla na recept s mljevenim lanom koji ju je zainteresirao.

Svako jutro počela je konzumirati šalicu jogurta s mljevenim lanom. Ubrzo je primijetila poboljšanje u probavnom sustavu, učestalost stolice postala je dosljednija, a nadutost i problemi s plinovima smanjili su se. Nakon samo dva tjedna, ugodno se iznenadila otkrivši gubitak od dva kilograma na vagi.

Lanene sjemenke imaju brojne nutritivne prednosti, uključujući visok udio proteina, topivih vlakana, minerala željeza i cinka te vitamina B1, B2, C, E i provitamina A. Zahvaljujući visokom sadržaju ulja i vlakana, ove sjemenke su učinkovite kao prirodni laksativ i često se koriste u detoksikaciji tijela. Također, bogate su Omega 3 masnim kiselinama koje imaju protuupalna svojstva i mogu pomoći u upravljanju visokim kolesterolom i srčanim bolestima. Lanene sjemenke mogu biti vrijedan dodatak prehrani, pružajući raznovrsne koristi za zdravlje. Važno je naglasiti da svako tijelo reagira drugačije na promjene u prehrambenim navikama, stoga je uvijek dobro konzultirati se s liječnikom prije nego što uključite nove namirnice u svoju rutinu doručka ili bilo koje druge promjene u prehrani.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here