Prije nešto više od mjesec dana Tursku i Siriju je pogodio razorni zemljotres , koji je odnio na hiljade života . Srušeno je preko šest hiljada zgrada , i niko ne zna koliko ljudi je ostalo ispod tona metala i čelika , a spasioci su bez prestanka radili i dan i noć , kako bi spasili što više ljudi, iako su vremenske prilike bile izuzetno teške , jer je bilo hladno i padao je snijeg , ali spasioci nisu odustajali.

 

 

Naime , kako su prenijeli srpski mediji , u zemljotresu je poginuo i jedan dječak koji je porijeklom iz Srbije. Riječ je o Robinu Pejkoviću, koji je pronađen u ruševinama zgrade u kojoj su življeli bez znakova života , a bio je u zagrljaju svoje majke Sane , koja je preživjela , ali je povrijeđena , te su njene povrede zbrinute u bolnici. Naime , maja Sena je Robina pokušala zaštititi svojim tijelom , ali su povrede koje je zadobio bile kobne po život.

 

 

Robinov otac Igor , se za vrijeme zemljotresa nalazio u Meksiku , gdje je zaposlen već nekoliko godina , te je nakon tragičnih vijesti , odmah došao u Tursku. Igor je po struci mašinski inžinjer , a svoju suprugu Senu je upoznao u Turskoj , pa su jendo vrijeme živjeli u Americi , gdje se rodio i njihov sin , da bi se zbog posla ponovo vratio u Tursku. Igor je zog posla prije dvije godine prešao u Meksiko , a Robin i Sena su ostali u Turskoj. Pokojni Robin Pejković je sahranjen u gradu u kojem je i živio , na pravoslavnom groblju , a opelo je služio grčki sveštenik uz prisustvo neutješnih roditelja.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here