Pjevačica Nada Topčagić nedavno je izrazila svoje mišljenje o zabrani koncerata srpskih pjevača u Hrvatskoj. U intervjuu za Informer, Nada je otkrila da podržava ideju o zabrani ulaska u zemlju svima koji su se ogriješili o Srbe. Također je komentirala nedavne zabrane nastupa Jelene Karleuše i Harisa Džinovića na festivalu “Ostrvo ljubavi”, izražavajući svoje mišljenje o potrebi za reciprocitetom.

Nada smatra da je srpski narod sklon brzom zaboravu, dok se srpski pjevači često slušaju na radio stanicama u Hrvatskoj, dok je obrnuto rijetkost. Ona ističe da bi drugačije postupila da ima vlast te da bi primijenila princip “oko za oko, zub za zub”. Prema njenom mišljenju, ako neko odbije pružiti podršku ili šalje negativne poruke prema Srbima, onda bi se to trebalo odraziti i na odnos prema tim osobama.

Nada je otkrila i da je i sama zabranjena u Hrvatskoj već više od tri decenije, a razlog za to je njen nastup u Vukovaru. Od 1990. godine, ona je bila zabranjena, iako smatra da su je tretirali kao da je počinila neku vrstu zločina. Nada je odrasla u Vukovaru i smatra da je ta zabrana duboko nepravedna.

Ovom izjavom, Nada Topčagić pridružila se mnogim drugim pjevačima i javnim ličnostima koji su izrazili svoje mišljenje o zabrani nastupa srpskih izvođača u Hrvatskoj i potrebi za ravnotežom i reciprocitetom u odnosima između dviju zemalja. Kako god bilo ili šta god bilo istina ovakve priče mogu stvoriti neprijatnosti ili tenzije između pjevača pripadnosti ovih nacionalnosti,što svakako i u najmanju ruku uopšte nije lijepo a ni potrebno za etsradu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here