Mira Banjac, poznata glumica čija je karijera započela 1959. godine, ostaje u srcima starijih generacija. Iako se približava svom 94. rođendanu, Mira neprestano njeguje svoju slavnu karijeru. Smatra se jednom od najpriznatijih i najomiljenijih glumica ne samo u Srbiji, već i u cijeloj regiji. Tijekom godina, Mira je ostvarila mnoge uvjerljive uloge u značajnim filmovima i televizijskim serijama.

Jedan od njenih istaknutih likova je gospođa Olga Aslanova u popularnoj seriji “Zakopane tajne”. Scenarist Žarko Jokanović posebno je osmislio taj lik za Miru Banjac, ističući njen izniman talent. Lik je bio posveta Mirinoj pokojnoj majci. Unatoč nesretnoj odsutnosti majke, Miraova umjetnička karijera donijela joj je ogroman uspjeh i divljenje, a njen sin Branislav Jovanović imao je privilegiju svjedočiti svim njenim izvanrednim nastupima.

Mira je preuzela ulogu Branislavove majke 1951. godine, neposredno nakon završetka svojih studija. No, njen brak s ocem Branislava Jovanovića bio je kratkog vijeka, kako je sama jednom spomenula. Mira je otkrila da su njihove temeljne razlike i suprotne težnje postale nekompatibilne. Razvod nije bio rezultat neprijateljstva ili zlostavljanja, već priznanje njihovih različitih priroda i težak izbor u najboljem interesu svih uključenih strana. Nakon razvoda, Mira se nije ponovno udavala.

Nakon smrti Andreja, bivši supružnici su uspjeli održati srdačan odnos. Bran je bio mlad kad su se rastali, pa mu nije bio potreban “drug otac”. Kako je Bran odrastao, potreba za očinskom figurom je nestala, a Mira je odlučila ne ulaziti u novi brak. Branislav Jovanović, koji je postigao uspjeh kao prvak u dizanju utega, posvetio se karijeri u televizijskoj industriji. Pored ljubavi prema lovu, Bran uživa u izradi namještaja. Mira je stvorila knjižnicu i živopisnu crvenu kuhinju. Nakon razvoda, Brana je odlučio živjeti s Mirom u obiteljskom stanu u Novom Sadu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here