I danas za vas imamo jednu jako zanimljivu temu , a za koju ne sumnjamo da će da vas zanima . Naime , svake godine , nekada u ovo vreme , menja se vreme , pa ssamim tim , zimi mrak pada ranije. Međutim , ono što nam svakako predstavlja problem jeste jer svako od nas zaboravi kojeg je datuma to famozno pomeranje vremena . Na primer , za razliku od nas Rusija sa tim nema problema , jer je njihov predsednik ukinuo pomeranje sata u proleće i jesen . To svakako nije neki logičan potez , jer u Rusiji imaju tri vremenske zone , pa je jako teško sve to uskladiti.

Međutim , kada je reč o našim prostorima , 30ti oktobar će se u 3 sata računati kao dva , tako da ako treba ujutru da ustanete na posao , onda za vas imamo lepe vesti , a to je da ćete da spavate sat duže. Znači, u noći između subote i nedelje treba vratiti časovnike jedan sat unazad jer se završava letnje računanje vremena. Inače, opno je startalo 27 marta, a završiće se 30 ovoga meseca, a tu nedelju ujutro, vreme u tri sata će se pomeriti jedan unazad i računaće se kao dva sata.

S obzirom da živimo u vremenu pametnih telefona , i računara , oni će se svakko sami postaviti , ali nemojte da zaboravite na one analogne uređaje u kući , poput zidnih ili ručnih satova. Podsećamo, Evropska komisija je još pre par godina dala predlog da se i cela Evropa ugleda na Rusiju vezano za to, da se sat više ne pomera, ali jednostavno odgovora iz Brisela za sada nema.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here