Klinika za kardiohirurgiju u Nišu je uspjela da nakon gotovo 100 dana rada , i 12 uzastopnih vikenda rada , liminiše listu čekanja za kardiovaskularne bolesti. Ovu vijest je objavio Dragan Milić koji je direktor klinike. On je izjavio da nijedan čovjek koji prođe anesteziološku ambulantu ubuduće neće morati čekati na operaciju duže od 15 dana.

 

 

Naime , kako doznajemo , lista čekanja sa 149 bolesnika na početku ove godine , prešla je u listu zakazivanja , na kojoj se trenutno nalaze 42 pacijenta. Prema riječima Dragana Milića na takve operacije se prošle godine čekalo od tri mjeseca do polagodine, a u prvih 100 dana ove godine urašeno je preko 248 operacija , a u odnosu na prošlu godinu ovaj broj se duplirao i u pogledu hospitalizacije , operacija i pregleda.

 

 

Milić je istakao da je zahvaan nadležnima što su Klinici za kardiohirurgiju obezbjedili dovoljno potrošnog maerijala da eliminiše liste čekanja, iako zvanično odobrenje za dopunski rad još uvijek nisu dobili. Sve ove rezultate postigla je ekipa sa istim ,ili čak manjim brojem izvršilaca u odnosu na prošlu godinu , jer je sada smanjen broj higijeničara , bolničara i anestetičara. Milić je također istakao da rad , odnosno operacije vikendom nisu bile plaćene , oni su sada dokazali da postoji nešto što je važnije od novca , a to je život i briga za pacijenta , pa su čak 12 vikenda radili mukotrpno , za što neće biti plaćeni , te je objavio da će od sada Klinika za kardiohirurgiju raditi i vikendom , bez financijske naknade , ukoliko bude pacijenata kojima je operacija potrebna , te je objavio da je Klinici odobreno zapošljavanje novih stručnjaka .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here