Mileva, mlada majka čija je priča obišla čitavu regiju, suočava se s teškom situacijom. Ona je svjesna da joj je preostalo samo nekoliko kratkih mjeseci života zbog pogoršanja svog zdravstvenog stanja. Unatoč tome, njena najveća želja je da svjedoči kako njen šestomjesečni sin Luan izgovara svoje prve riječi i svjedoči njegovom rastu i razvoju koji dolazi.

 

Mileva se oslanjala na skupu terapiju injekcija kako bi održavala svoj život, nadajući se transplantaciji jetre i bubrega. Nažalost, ta mogućnost trenutno joj je nedostupna zbog nedostatka hrvatskog državljanstva, iako je udata u Puli i tamo rodila sina. Njena želja za preživljavanjem suočava se s birokratskim preprekama, a ona je ispunila zahtjev za državljanstvo u ožujku, ali čeka odgovor MUP-a.

Luan, Milevin sin, zaista je čudo od djeteta, posebno jer je Mileva bila nesvjesna svoje sposobnosti začeća dok je bila na dijalizi svaki dan posljednje tri godine. Mileva se svakodnevno suočava s izazovima dijalize, provodeći šest sati na aparatu, što je čini iscrpljenom i umornom. Luan se oslanja na svog oca za podršku i pomoć dok pokušava napraviti nekoliko neodlučnih koraka. Njihovu interakciju obilježava trenutak kada je Mileva prepušta Luanu, pružajući mu privid majčinske prisutnosti.

Milevin život je ugrožen ne samo zbog fizičkih ozljeda, već i zbog tjeskobe koja ju muči. Njena bolest uzrokuje veliku bol, a emocionalna iscrpljenost otežava joj izražavanje riječi. Unatoč svemu, odlučila je podijeliti svoju priču s javnosti, dijeleći detalje svoje dijagnoze i nade za preživljavanje. Mileva je dijagnosticirana s primarnom hiperoksalurijom tipa 1 koja je rezultirala zatajenjem bubrega. Osim toga, njeni bubrezi i jetra su zahvaćeni, što zahtijeva transplantaciju. Ovo genetsko stanje dovodi do prekomjernog izlučivanja oksalata u bubrezima, što s vremenom utječe na druge dijelove tijela kao što su kosti, zglobovi, koštana srž i srce.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here