Slobodan Negić je magistar filozofije , muzičar i glumac , koji je u osamdesetim glumio u velikom broju dječijih serija uz koje smo svi odrastali. On je bio gost u emisiji Utisak nedjelje , a razlog njegovog gostovanja je više nego bolan . Njegova kćerka Sofija je bila žrtva u masakru koji se dogodio 3. maja u osovnoj školi Vladislav Ribnikar.

 

 

Svi oni koji su gledali emisiju bili su duboko potreseni njegovim riječima , i velikim dostojanstvom , kojeg je Slobodan pokazao u najvećem bolu koji jedan roditelj može da doživi.Slobodan ima sva prava da bude ogorčen i ljut na sve i svakoga , ali umjesto toga , on je pokazao da je empatija u našem društvu još uvijek prisutna i jako je potrebna . Njegove riječi su rasplakale prisutne.

 

 

Soodan je upamćen po ulozi u filmu Čavka , gdje je glumio lik Profe i od tada je ostao upamćen kao dobrodušni dječak našeg djetinstva.Slobodan je imao sve preduslove da ostvari veliku glumačku karijeru , on je izabrao da se posveti muzici , i danas se time bavi . Naime , Slobodan je komponovao muzikzu za filmove Prokleti pas , i etvrti čovjek , a završio je filozofiju . Gostovanjem u emisiji on je htio da kaže kako je sada najpotrebnija pomoć djeci koja idu u školu u kojoj se masakr desio . Javnost mora biti upoznata sa svakim korakom koji je poduzet po ovom pitanju, jer je jasno da ne postoji nikakav plan institucije. Slobodan je izgubio kćerku , njegova bol je velika , ali slušajući njega vjerujemo da još pmeđu nama postoje osobe koje imaju dušu i srce , a njegovo je veliko .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here