Zvuči nam kao nevjerovatna činjenica kada čujemo da je neko od poznatih sportaša ili glumaca bankrotirao. Za njih uvijek mislimo da imaju brdo novca te da ga nikada ne mogu potrošiti.Primjer da se sve može potrošiti je Džoni Dep , koji je potrošio čak stotine miliona dolara.

 

 

Pjevačica Han Spirit je tokom devedesetih godina bila proglašena za najpožejniju plavušu na svijetu i tada je nastupala sa poznatom grupom S Club 7. Njoj je njena popularnost donijela veliku zaradu , ali je danas ona sa svojom djecom postala beskućnik. Bend koji se raspao 2003 .godine , je već do tada zaradio preko 50 miliona funti , te nije nikako mogao očekivati da će Han sa svojim suprugom i djecom da završi na ulici. Ona je za medije ispričala a se to bukvalno dogodilo kada je vlasnik kuće u kojoj su živjei prodao kuću . Njih dvoje nisu imali dovoljno sredstava da plate veliku kiriju , pa i je njena prijateljica dala voju kancelariju da se u nju smjeste i žive jedan period dok se ne snađu.

 

 

Han je jednom prilikom rekla da ljudi misle da su oni milioneri , ali to nije tako. Kada je bila u bendu zarađivala su na godišnjem nivou 150 huljada funti , a to je za njih bilo malo s obzirom na to koliko su novca ukupno zaradili svojim pjesmama.” Našem stanodavcu je hitno trebao novac pa smo morali iseliti , kako i on prodao imanje . Imali smo sreću da smo svoje stvari mogli uskladištit u neotvoren kafić , no mi nismo imali gdje da odemo.” Rekla je Han.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here