Unuka Jelisavete Karađorđević je Indija Oksenberg čija je majka Katarina bila uspješna glumica u Holivudu , i koja je željela da krene njenim stopama , ali se za nju pročulo u svijetu , kada je pristupila jedno ozloglašenom kultu. Indija je kako doznajemo sa svojom majkom pristupila sekti a da nijedna od njih nije znala o čemu se tačno radi .

 

 

Kada su nakon nekog vremena uvidjele o čemu se radi , pokušavale su da se izvuku , jako dugo . O njihovom iskustvu je također snimljen i dokumentarac koji je mnoge šokirao , kada je na društvenim mrežama objavila kroz kakve je torture prolazila . Naime , Indija je ispričala kako je 2011.godine upisala fakultet , te je tu provela samo godinu dana , poslije nije znala šta će dalje sa svojim životom . Pošto je bila izgubjena njena prijateljica joj je preporučila organizaciju za samopomoć pod nazivom NXIVM i koja se u javnosti predstavlja kao grupa koja drži kurseve ljudima koji bi željeli da budu poduzetnici.

 

 

Sektu je vodio muškarac pod imenom Kit Ranijer , koji se predstavljao kao mentor i kome je Indija otkrila detalje o svom životu , i odnosu sa svojom majkom . Naime , Indija je sve više ulazila u sektu , a njena majka je sve više povlačila iz nje , te je između njih nastao nesporazum . Indija je u sekti bila seksualna robinja , a iz nje se uspjela izvući 2018.godine . Sve informacije koje je imala sopštila je FBI-u a 2019.godine , je vođa kulta osuđen po nekoliko tačaka. Indiji je dugo trebalo da se oporavi  čak je posjećivala i psihoterapeuta kako bi zaliječila traume.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here