Jedan od najuspješnijih muzičara iz bivše Jugoslavije je svakako Goran Bregović , koji je bio frontmen benda Bijelo dugme koji je na neki način u to vrijeme bio i institucija. Veliki broj hitova koje je napisao i koje je otpjevao Željko Bebek a nakon njega i Tifa i Alen Islamović sei danas rado slušaju a Goran e tokom posljednje tri decenije postao svetski poznati muzičar.

 

 

Pjevač je u braku sa svojom suprugom Dženanom Sudžukom preko četiri decenije , i s njom ima tri kćerke. Porodica živi u Parizu još od devedesetih , a Goran je otkrio da supruga i on nikada savojim kćerkama ništa nisu nametali.Naime , njegove kćerke su same izabrale svoju vjeru i interesantno je da su se svaka od njih odlučile za različitu. Njegove kćerke kada su bile male slavile su sve , jer su tako dobijale poklone pa su tako išle i na Bajram jer e njihova majka muslimana ali i na Božiće i Uskrse jer je Goran po majci srbin , a po ocu hrvat , a odrastao je u Sarajevu gdje su se uvijek sve tri vjere ispreplitale i poštovale.

 

 

Goran je isprčao da je u stanu iznad njega stanovao pravoslavni pop a da su komšije ispod uvijek za Kurban Bajram njegovoj porodici donosile meso , tako da mu vjera nikada nije bia prepreka u odnosu sa ljudima. Rekao je i da ne zna koje vjere su mu kćerke , osim Une koja se izražava kao budista. Goran Bregović je uvijek bio poznat po modernom načinu života , a tako odgaja i svoje kćeri.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here