Vjerujemo da svi vole lijep vrt , u kojem mogu da uzgajaju svoje vlastito voće i povrće , a uređenje vrta je veoma zahtjevan posao , ali kada dođe vrijeme za ubiranje plodova i konzumaciju istih , onda nema ništa slađe od toga . Međutim , nemaju svi ono što je potrebno za stvaranje vlastigog vrta , ali srećom postoje neke biljke koje dobro uspijevaju u posudama na terasama . U današnjem članku ćemo vam otkriti kako uzgojiti rajčice u loncima i držti ih pri ruci kad god vam zatrebaju.

 

 

U nastaku slijedite provjerene savjete kako iste naučili kako najbolje iskoristiti čak i najmanji prostor i uzgojiti za sebe zdrave , snažne biljke , pa čak i na svom balkonu . Ako nemate baštu ili svoj vrt , onda je balkon idealno mjesto da zasadite nekliko zdravih vrsta povrća. Odaberite grmoliku , zbijenu ili patuljastu vrstu. Obično se najbolji za saksije jer narastu do određene veličine , ne više od 90-120 cm , te cvjetaju i zametnu plod gotovo istovremeno , što ih čini pouzdanima i predvidljivima u skučenim prostorima.

 

 

Ako imate prostora i dovoljno veliku saksiju , možete se odlučiti i za visočiju biljku , koja će vam tokom ljeta dati obilje plodova . Ako budete kupovali biljke u rasadnicima onda tražite biljku sa snažnom stabiljkom , i zdravim zelenim lišćem , umjesto onih žutog izgleda koji bi mogao ukazivati na zalijevanje i nedostatak hranjivih tvari. Uzmite lonac od 40 litara , ako odaberete manju posudicu biljka neće biti produktivnija . Najbolje je odabrati organsko tlo za sve namjene , budući da biljke rastu na ograničenom prostoru zahtjevaju najbolju moguću njegu. Tokom rasta biljku temeljito zalijevajte , dok tlo ne bude ravnomjerno vlažno .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here