Jutros je većina stanovnika Beograda bila iznenađena kada je primetila komunalne milicionere “Bele” koji su počeli s novim zaduženjem – kontrolom karata u gradskom prevozu. Bili su iznenađeni jer naravno mnogo njih nema kartu ili je karta davno istekla a nisu nabavili novu, kako je kriza svugdje u svijetu tako je i kod nas. Ali ipak neke stvari se moraju provjeravati.

Novi sistem naplate karata “Beograd Plus” započeo je pre desetak dana, a od danas su “Beli” zvanično počeli s kontrolom karata.Putnici više ne koriste “Beogradske kartice”, već se karte plaćaju SMS-om, a mogu se takođe kupiti i u papirnoj formi. Srećom, oni koji nisu kupili kartu jutros su imali sreće, jer “Beli” danas samo upozoravaju putnike usmeno, a neće pisati kazne.Reporter Kurira bio je jutros u jednom autobusu na liniji 35 kada su “Beli” ušli da vrše kontrolu.

Dobar dan svima! Komunalna milicija je ovde, molim vas pripremite svoje telefone i karte – obratio se komunalni milicioner putnicima nakon što je ušao u autobus.
Mnogi putnici su bili iznenađeni i počeli su tiho razgovarati: “O ne, nemam kartu, šta da radim?”, “Kako se šalje poruka za kupovinu karte?”
Komunalni milicioner je zatražio dokaz o kupovini karte samo od nekoliko putnika, što je olakšalo onima koji nisu imali kartu.

Danas su mi tražili kartu u prevozu, ali nisam je imala. Rekli su da je kazna 5.000 dinara i zamolili su me da ubuduće nosim kartu ili pošaljem SMS. Bili su ljubazni, ne mogu da im zamerim. Takođe su rekli da danas neće izdavati kazne, već samo upozoravati putnike – ispričala nam je jedna starija žena.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here