Cijela Srbija , kao i egija potrešena je sa događajem koji se prekjučer desio u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” , u kojem je učenik sedog razreda isplanirao i izveo masakr u kojem je život izgubilo devet osoba , dok se još sedam osoba hospitalizovano sa ozljedama. Dječak je oružje uzeo od oca , s kojim je išao u streljanu . Na dan napada ponio je dva pištolja i nekoliko molotvoljevih koktela.

 

 

Predjednik Sindikata policije Blažo Marković i policijski službenici ,bili su zaprepašteni nasilnom prirodom zločina , te su ga opisali kao krvoproliće kakvom do sada nisu svjedočili u svojim karijerama. Srbija je nakon gubitka devet života , proglasila tri dana žalosti.

 

 

Brojne javne osobe na društvenim mrežama su iskazivale podršku i sućut ožalošćenim porodicama , a iznenađujućim potezom , obustavljeni su i mnogi televizijski programi. Međutim , najveću pažnjunjavnosti je privuka neočekivana odluka Željka Mitrovića . Iz Zadruge su se oglasili priopćenjem u kojem izražavaju najdublje suosjećanje sa žrtvama i nihovim porodicama , kao i želje za brz oporavak povrijeđenima. Naime , pred okruglim stolom gdje su se okupili svi zadrugari , pismo podukcije je pročitao Imvan Marinković . Zbog toga su otkazane sve emisije jvezane za ovaj projekat . Odluka bi bila na snazi pet dana , tokom koji nikakvi prijenosi ili interaktivno sudjelovanje nisu dopušteni u vezi s programom.

“Poštovani zadrugari , sa žaljenjem Vas obavještavamo da je Srbija u žalosti zbog stradanja osmero djece u tragičnom incidentu u jednoj osnovnoj školi u Beogradu. Srcem smo uz obitelj žrtava i žarko se nadamo da će ozlijeđeni brzo se oporaviti . Kao posljedica ovog razornog dogašaja , sva su emitovanja otkazana. Pozivamo vas da ovo vrijeme iskoristite za odmor i obnavljanje energije , te da se ponašate sa poštovanjem u skladu sa trenutnom situacijom . Izbjegavajnmo bilo kakave sukobe ili nepotrebne radnje.”

 

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here