Pre par dana, novinar Klanšček izneo je podatke koji ukazuju da su najgledaniji kvizovi na RTS-u u stvari proizvodi Javnog servisa. Među poznatim TV licima koja rade za Javni servis je i Kristina Radenković, čija je plata nedavno dospela u javnost i izazvala popriličnu pažnju.

Kristina Radenković je popularna voditeljka koja radi za RTS, ali pored redovne plate, prima i dodatnu naknadu za svoj nastup u kvizu “Pozovi me ako znaš”. Prema otkrivenim informacijama, njena mesečna zarada od te emisije može biti i do 15.900 evra. Branko, predsednik Upravnog odbora Rado televizije Srbije, javno je pohvalio Kristinu u emisiji “Hit Tweet” i istakao da je ona odličan menadžer.

Pored ovih informacija, novinar Klanšček je razjasnio da Radio televizija Srbije proizvodi samo tri originalne emisije, dok ostali sadržaj dolazi iz produkcijskih kuća koje su u vlasništvu osoba koje su zvanično zaposleni u Javnom servisu. Ti zaposleni zatim svoje projekte prodaju RTS-u, pri čemu RTS plaća za te usluge. Ova praksa rezultira dodatnim novcem koji RTS troši na spomenute emisije, kao i honorare za voditelje.

Konkretno, Klanšček je otkrio da voditeljka kviza “Stigni me ako znaš”, Kristina Radenković, prima 15.900 evra za 10 snimajućih dana. On je ukazao na činjenicu da se ova emisija snima na Košutnjaku u studiju RTS-a, a ipak postoji dogovor sa produkcijskom kućom Filming da oni rade emisiju, što je za njega nejasno. Ove informacije su izazvale interesovanje javnosti i postavila se pitanje o transparentnosti poslovanja RTS-a, kao i o načinu na koji se proizvode i finansiraju popularne emisije na ovom javnom servisu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here