Nakon poraza od Crvene zvezde rezultatom 1:2, trener Vojvodine, Ranko Popović, izrazio je kritike prema igri protivnika, opisavši ih riječima da im je “jedina briga bila ko će više da se valja”. Također je optužio sudije, tvrdeći da ono što je bilo pravilo u prošlom kolu nije primijenjeno u ovom meču. U detaljnom izlaganju nakon utakmice, šef stručnog stožera “lala” izjavio je da bi ga bilo sramota tražiti od svojih igrača da leže na terenu.”Ono što želim naglasiti u korist fudbala, radi unapređenja igre, nažalost, ne mogu izraziti jer bih bio pogrešno shvaćen. Trudim se govoriti srpski na jednostavan način kako bih bio razumljiv svima. Međutim, u doba kada govorimo o ljudskim pravima i zagovaramo slobodu govora, mislim da nam je mnogo toga ograničeno i na neki način zabranjeno. Kada izgubimo utakmicu, ne volim previše komentirati stvari koje su utjecale na rezultat. Generalno, izgubili smo jer smo napravili greške koje nismo smjeli napraviti. Dva puta smo mogli bolje reagirati, ali cijenim što je ekipa do kraja inzistirala na igri za pobjedu. Njihova jedina briga bila je tko će više valjati. Žao mi je što moram ovako govoriti, ali to se dogodilo. Iskreno želim da u utorak postignu dobar rezultat za dobrobit srpskog fudbala i prođu dalje. Također mislim da postoje fundamentalne stvari koje nam nedostaju da bismo pobijedili u Europi. Osobno bih se stideo tražiti takve stvari od svog tima, posebno ako se očekuje da ovo bude derbi. Da ne bude da se žalim zbog poraza, želim istaći najveći kompliment koji sam dobio od četvrtog sudije. Postavio sam mu pitanje u vezi jedne situacije, pitao sam ga je li mogao biti faul, a on mi je odgovorio da se naš igrač nije bunio. Tada sam mu rekao da ih ne učim kako da se bune, već kako da poštuju. Poštovanje treba biti parametar. Trudili smo se maksimalno, ali neki igrači nedostaju iskustvo. Drugo poluvreme utakmice bilo je razliveno, s mnogo prekida i odugovlačenja. Nadam se da će ponovno pregledati utakmicu i primijetiti da golman ne može beskonačno zadržavati loptu u rukama i šetati po šesnaestercu. Ovo nije kritika, već pokušaj da ubrzamo igru jer nas to u Evropi košta, gdje te nitko ne čeka. Način na koji igramo ovdje isti je kao i u Evropi. Žao mi je i zbog Mateusa, možda bi s njim neke stvari bile drugačije. Nastavljamo svoj put, trudeći se igrati brže, postizati više golova i gledati prema budućnosti.“

 

 

 

Odgovorio je i na kritike upućene ka Gioramu Giorbelidzeu, gruzijskom igraču na poziciji levog beka, koji je izgubio nekoliko duela od Osmana Bukarija, dvostrukog strelca i najboljeg igrača Crvene zvezde. “Prvo, ne treba da izgubimo poštovanje i tvrdimo da je Giorbelidze bio van elementa, jer sigurno nije. On poseduje svoje kvalitete, a isto tako, on je najbrži igrač na levom boku u našem timu, a upravo protiv njega je igrao Bukari. Nakon prve utakmice, uočili smo da Đorđević nije ponovio svoje dobre igre, i to mora da čini konstantno. Uvek analiziram ko je najbolje rešenje za određeni trenutak, razmišljajući o krajnjem rezultatu i ishodu. Đorđević ima velike kvalitete, ali mora ih demonstrirati redovno. Posle prve utakmice sam ga pohvalio, ali nažalost, nije nastavio u istom ritmu u naredne dve. To moramo priznati. Imao smo i Bukinca na raspolaganju, ali naša najveća prepreka je to što, kada se pripremamo za određene stvari, on se pojavi dan pred utakmicu zbog obaveza u reprezentaciji. Ako bi se i njemu dogodile stvari kao danas, ne bismo imali ovakve prigovore. Trudimo se održati poštovanje prema našem pristupu, koji prenosimo i na igrače, a to je da, bez obzira na to da li gubimo ili pobeđujemo, delujemo kao tim. Mogli smo možda bolje postaviti stvari da lopta ni ne dođe tamo, a zatim smo imali šansu da je odbranimo i sprečimo takav epilog. Naravno, ima stvari koje moramo popraviti, i ne izbegavam ih”, naglasio je Popović. Dodao je i da bi trebalo više razgovarati o suđenju. “Kao što sam već naglasio, zbog slobode govora i pravila, ne bih želeo govoriti o određenim stvarima. Kritika bi trebala biti pozitivna, trebali bismo je prihvatiti i iz nje učiti, umesto kažnjavati. Često komuniciram sa sudijama, a nakon jedne utakmice sam im ukazao na neke greške. Posle utakmice gde smo bili oštećeni, jedan od sudija nas je nazvao i izvinio se. Neću otkriti koja je to utakmica da ne bih stvarao probleme, ali to je primer kako trebamo postupati i saradjivati. Ako je Zuka na prethodnoj utakmici dobio žuti karton jer je stao ispred lopte koja se pomerala, a danas kažu da to nije za karton, ne znam više pravila. Rajko i Laza su dobili četiri žuta kartona pred Čukarički zbog faulova nad njima, a u narednoj utakmici se ponovi ista stvar, a sudije reaguju drugačije. Teško je danas pratiti sve, lako je biti pametan kada gledaš preko kamere, ali zato trebamo više razgovarati i sarađivati. Nikada nisam čuo da je ijedan sudija izgubio posao zbog moje greške ili greške drugog trenera, a mnogi treneri su izgubili poslove zbog toga što je sudija nenamerno pogrešio. Uvek želim verovati da greške nisu namerno napravljene. Ostaje na vama, perje je u vašim rukama, vi imate pero. Ne znam o čemu smem pričati da ne bih bio sankcionisan. Da li uvek treba govoriti floskule, ljubiti se, čestitati protivniku i ići dalje, čekati 15. da legne plata da trajemo? E pa, ja tako ne radim, jer želim reći sve što je za dobrobit fudbala, ali na ispravan način”, zaključio je Popović.

 

 

Nakon 11. uzastopnog poraza od Crvene zvezde, Vojvodina zauzima peto mesto na tabeli sa 22 osvojena boda. U narednom kolu, narednog vikenda, igraće još jedan derbi, ovog puta protiv Partizana u Humskoj.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here