U nastavku dnaašnjeg članka dotaći ćemo se teme za koju ne sumnjamo da će da vam privuče pažnju . Naime , kako polako ulazimo u jesen , to je znak da nam je zima još malo pred vratima . Naime , poslednjih godina svakako nismo imali pravu zimu , ali ovu najavljuju jako oštru i to sa puno padavima , a mnogi bi rekli da je vreme i bilo za to . Naime , ovo je svakkao period kada domaćice širom regije krećusa pravljenjem zimnice , a ono što je svakkao broj 1 u svemu jeste kiseli kupus.

Dakle , on je sastavni deo svake Blkanske trpeze , te definitivno male je onih koji ga ne vole kako u formi salate , ili kao varivo , jer je prepun vitamina . Ako slučajno niste znali, samo 100 grama kiseloga kupusa, ima više vitamina C, nego što zašravo u ebi sadrže tri limuna. Mnogi koji kreću sa kiseljnjem kupusa, definitivno prave neke greške pa im sve propadne.

Mnogo je caka koje se tiču pravljenja ovog kupiusa , pa on ili se prekiseli ili pokvari , a koje jednostavno morate da znate ako se odlučite na korak da ga pravite . Naime , ono što je bitno jeste da ga ne presolitre , a također je važna stavka jedan teži kamen na vrhu ,te da vazduh nema mnogo prostora u buretu i kupus će sa tim da bude svršen. Naime smatra se da je nastao u KIni pre voše od dve hiljade godina , a tada je fermetacija bila jedna od metoda kojom se hrana čuvala od propadanja Danas kkiseli kupus imamo kupiti i u radnjama, a daleko je od onoga kojeg vi sami nakiselite. Nema toga što nema u kiselom kupusu, prepun je vitaminom C, željezom, manganom, vitaminom B6, bakrom, kalijem, vlaknima, proteinima. Kako ga vi kiselite?

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here