Često se događa da ne znamo za šta služi neki dodatak za neki predmet koji koristimo. Jeste li se ikada zapitali koja je uloga one malene rupe na lavabou? . U današnjem članku vam donosimo odgovor na to pitanje , i sugurno će vas iznenaditi.Svjesni smo toga da u današnje vrijeme imamo veliki broj kućanskih aparata , ali da su kuće i ostali elementi u kući kroz vrijeme mogli napredovati.

 

 

Naime , u davna vremena , nije bilo toliko aparata u kući, kao što je to bio slučaj sa veš mašinom , pa su mnogi odlazili na obližnje potoke ili rijeke da peru veš.Isto tako kako smo se modernizovai , došlo je također do modernizacije i kućanskih dijelova koje koristimo svakodnevno. Jedan od njih je lavabo.
Svi smo sasvim sigurno primjetili tu rupu na lavabou i neki su se ljudi vjerovatno pitali koja je njena uloga. Navedena je kao procelator i ima dvije uloge. Prvi zadatak joj je da dopusti da voda oteče , jer zrak koji dolazi iz te rupe može ubrzati protok vode u lavabou. Pored te uloge , ova rupa je korisna i za začepljenja. Ako se začepi , voda će teći kroz tu rupu i neće izlijevati preko lavaboa. Ako vam se na kadi desi začepljenje , uzmite mokru krpu i prislonite je na tu rupu , te time stvorite vakum , i onda gumom za odčepljanje na odvodu pokušajte da odčepite zastoj.

 

 

 

Nijedna sitnica nije beskorisna , to trebate da zapamtite. Sve što ljudske ruke prave , i što je neko dizajnirao ne treba da smatrate glupošću , sve ima svoju ulogu i tu se nalazi sa razlogom. Baš kao i ova rupica na lavabou.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here