Biljana Jevtić je dobro poznata među starijim generacijama kao jedna od najvećih pjevačica narodne muzike na estradnoj sceni. Ona ima bogatu karijeru iza sebe s velikim brojem hit pjesama koje su postale neizostavan dio svakog slavlja, poput “Evo ti srce na dlanu”, “Stariš a ne ostariš”, “Proklet da je ovaj život” i mnoge druge.

Već decenijama je u braku s pjevačem Acom Ilićem, a medijima nikada nisu bili posebno zanimljivi jer nisu pravili skandale. Oni se smatraju jednim od najskladnijih parova na javnoj sceni. Biljana je rođena u selu Grejači pored Niša, a nakon što je pobijedila na Prvom glasu Srbije, daljnju muzičku karijeru joj je svesrdno pomogla kompozitorka Radmila Todorović.

Snimila je više od 15 albuma, a na jednom od svojih nastupa upoznala je Acu, s kojim je ubrzo započela vezu. Dugo su bili u braku bez djece, sve dok Biljana nije ostala trudna. To je za oboje bilo veliko i ugodno iznenađenje, posebno jer su već izgubili nadu da će imati potomstvo. Tada je Srbija bila pod bombardiranjem NATO saveza, pa se par privremeno preselio u Njemačku kod Biljanine prijateljice. Nakon što se situacija smirila, vratili su se u Beograd. Njihov sin Ivan danas je odrastao mladić.

U rijetkim intervjuima koje daje medijima, Biljana uvijek ističe kako je današnja estrada uništena i da se talent i lijep glas više ne cijene kao prije. Ipak, ona i njen suprug imaju dovoljno poslovnih angažmana. Nedavno se na društvenoj mreži Instagram pojavila fotografija iz Biljanine mladosti, na kojoj je u društvu kolegica, a svi su primijetili njenu frizuru koja je tada bila potpuno drugačija od one koju smo navikli viđati tijekom godina.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here