Film “Dara iz Jasenovca” , je film koji prikazuje način stradanja Srba , tokom Drugog svjetskog rata. Ovaj film je izazvao dosta kontraverzi od kako je pušten u emitovanje , a mlada glumica Biljana Čekić je svojom ulogom u filmu osvojila srca mnogih. Od kako se Biljana pojavila u filmu postala je poznata ličnost u Srbiji , a njeni roditelji su ponosni na nju.

 

 

Njeni roditelji su farmeri , a ona je oduvijek imala želju za glumom, pa se Biljana prijavila za ulogu , i odabrana je u odnosu na mnoge druge kandidate. Biljana je rođena 2007.godine u selu Srefila , u blizini Kozarskih Dubica. Dara je odmah postala popularna zbog uloge u filmu , pohvaljena je i zbog svoje interpreacije. Dobila je mnoge nagrade , među kojima je i stipendija Manastira Hilandra za dalje školovanje. Kada su došli da posjete njen dom , novinari su primjetili da je Biljana veoma vrijedna i poslušna djevojka koja rano ustaje , kako bi krenula u školu.

 

 

Biljana također pomaže svojoj porodici u poslovima na imanju , a odmah nakon snimanja filma , Biljana je ispunila svoju želju , te je otišla na odmor u Budvu. Priznala je da je o tome maštala godinama. Biljana ima veliki talenat i njen najveći san je da postane glumica . Veliku podršku joj je pružio poznati glumac Miloš Biković , koji je u njoj vidio ogromni potencijal , te se Biljani obratio video porukom , u kojoj je rekao da ne sumnja da će glumiti zajedno jednog dana. Biljana je jako ponosna na sebe što je tako mlada počela da ostvaruje svoje snove , i istakla je da će da se potrudi , da bude jedna od najpoznatijih glumica.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here