Neizbježna je činjenica da su društvene mreže postale dominantan dio života današnje omladine, a mnogi čak provode i većinu svojih dana gledajući na telefon, i prateći život ljudi na društvenim mrežama. Ovo ukazuje da gubimo moralni kompas, a najvažnija stvar za mnoge je broj lajkova , dijeljenje videa , i pregledi. Mnogi su čak zbog broja pregleda spremni na sve, čak da ugroze vlastitu sigurnost samo da bi dobili što više lajkova na fotografijama.

 

 

Svjedoci smo velikog broja influensera , koji jako dobro zarađuju od svojih fotografija i videa , pa je to postao jedan od najpoželjnijih poslova. Ljudima bi život bez društvenih mreža bio izuzetno težak , naročito mlađoj populaciji , koja često dokumentuje svaki tenutak svoga dana , a vrlo često su mnoge fotografije snimljene bez pristanka ili narušavanje nečije privatnosti.U današnjem članku ćemo vam pisati o jednom paru , a njihovo ime je Andrej i Sara , koji su bili na odmoru u Italiji i željeli su da se fotografišu na Roca de la Nena. To je planina na kojoj su također planirali da pješače.

 

 

 

Za vrijeme fotografisanja Andrej je pustio telefon, potom pokušavao da ga spasi, ali se tada okliznuo i pao sa litice. Sara je odmah obavjestila spasilačku ekipu koja je stigla u pomoć, sa helikopterom, au spašavanju su također učestvovali i vatrogasci. Međutim, Andrej je od posljedica gubitka života, spasilačka ekipa nakon nekoliko sati uspjela pronaći Andrejevo tijelo. Andrejeva posljednja fotografija , koja je nastala neposredno prije pada je zanimala mnoge. Fotografija sigurno nije vrijedila njegovog života , ali sada je kasno.

 

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here