Poznato je da se bliži US Open , i veoma aktuelna tema je da li će naš poznati teniser Novak Đoković moći boraviti u Americi tokom ovog turnira . Naime , kako poznajemo njihov strogi sistem , sumnjamo da će Đokoviću dozvoliti da zaigra na Grand slem turniru. Prije par dana je neočekivano ispao u trećem kolu turnira u Monaku , a medijima je priznao da je vjerovatno odigrao i najgori turnir u svome životu.

 

 

Srđan Đoković je otac Novaka Đokovića , i on je osoba koja ga je uvijek najviše podržavala , tokom svih njegovih takmičenja . Poznato je da su Novakovi roditelji crnogorskog porijekla pa je Novak u jednom obraćanju javnosti objasnio i svoj pogled na to:

“To je ono što i mene zbunjuje i danas. I moji su , i otac i majka iz srpskih plemena iz Crne Gore , i ja nikada neću promijeniti mišljenje , mi smo isti ličimo kao jaje jajetu. i mi smo definitivno tim u istim dresovima.” Rekao Đoković.

 

 

Novak je također rekao da smatra ljude koji su porijeklom iz Crne Gore , a žive na području Srbije , srbima crnogorcima, i da za njega ne postoji neka drugačija raspodjela nacionalnosti.Đoković smatra da je srba dosta malo i da nema potrebe da se vrše daljnje podele jer to samo stvara dodatna neslaganja što i nije neophodno. Novak je u svojoj karijeri osvojio čak 10.Australian Opena , i ukupno ima 93.titule u karijeri.Novak je rođen 22.maja 1987.godine u Beogradu. Tenisom se bavi od svoje 4.godine , ima dva brata koji se također bave tenisom , on je najstarii od njih trojice . novak je u svom dokumentarcu izjavio kako je imao teških momenata u karijeri kada bi sjedio na klupi i gledao u jednu tačku , te želio da svi oko njega nestanu . Imao je osjećaje i da nema pokreta u njemu i da nije više dobar za turnire , što je na kraju dovelo i do prekida partnerstva sa njemcem Borisom Beckerom.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here