U svakom većem mjestu , selu ili graduu , postoje Buvlje pijace , i za mnoge upravo one imaju posebne čari , jer na njima možemo pronaći stvari koje nemaju u prodavnicama , a vrlo su jeftine , a itekako znaju biti vrijedne.

 

 

U današnjem članku vam donosimo priču jedne žene , po imenu Debra Gorard , koja je prije tri decenije na jednom buvljaku kupila prsten , koji joj se tada jako svidio . Kada je došla kući prsten je odložila u kutiju za nakit te je odlučila da će ga nosti na nekoj specijalnoj prilici , jer nije bio za svaki dan . Međutim , žena je potpuno zaboravila na svoj prsten , i tako je on godinama ležao u ladici . Naime , desila joj se jedna situacija koja je okrenula naopačke.

 

 

Naime , njena mjaka je bila prevarena , i tao je izguila svu svoju imovinu , te je ostala bez dinara. Debra je odlučila da neako pomogne svojoj majci , pa joj je dala sve dragocjenosti koje je imala , kako bi nena majka to prodala i uspjela da preživi. Debra se tada sjetila i prstena kojeg je kupila na buvljaku. Nije vjerovala da je naročito vrijedan , ali je ipak odlučila da ode u zlataru i provjeri da li ima ikakvu vrijednost . Kada je vlasnik zlatare otvorio kutijicu u kojoj se nalazio prsten , umalo se nije srušio od iznenađenja. Upitao je Debru da li je ona svjesna da se na prstenu nalazi veliki dijamant , koji je bio skoro pa savršenog oblika , i to je pava rijetkost . Po nagovor zlatara Debra je odlučila da proda prsten na aukciji koju je organizovala aukcijska kuća Sodbi , i prsten e prodat za nevjerovatnih 844 hiljade eura. Nakon što su odbijeni svi porezi i izdaci , Debra je doila 536 hiljada eura , i smatra da je to karma za sve loše stvari koje su se dogodile njoj i njenoj majci.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here