Partijah Porfirije je poglavar Pravoslavne crkve u Srbiji , a prije toga je bio mitropolit zagrebačko ljubljanski , a još i prije samog Sabra na kojem je izabran , bio je izrazit fafotit jer je imao jaku poziciju unutar SPC.

 

 

Naime , Porfirije je rođen 1961.godine , te odmah po završetku osnovne i srednje škole , upisuje Pravoslavni fakultet na kojem je diplomirao 1986.godine. Do tada je nosio svjetovno ime Pravoslava Perića koje je promijenio u sadašnje Porfirije. On je zamošnen u manastiru Visoki Dečani , a boravio je jedno vrijeme u Atini , da bi ga naon toga poslali u manastir Svetog Arhangela gdje je postao iguman.

Kada je u pitanju Kosovo , za njega se zna da nema jaku tvrdnju , ali je poznato da je veoma blizak sa trenutnom vlasti u Srbiji. Patrijarh Porfirije je danas kao i većina drugih sveštenika prepoznatljiv po svojoj dugoj bradi , koja je već prosjeda , ali međutim u mladosti je izgledao puno drugačije, te bi ga malo ko mogao prepoznati. Slika u nastavku članka je nastala kada je završio srednju školu ,Jovan Jovanovic Zmaj ,  te se može primjetiti da je bio veoma zgodan mladić.

 

 

Već godinama ga viđamo sa bradom i u odori , dok je na fotografiji bez nje , i izgleda sasvim drugačije. Naime , patrijarh je poznat kao modernijih načela , te da voli rok muziku , a ljudi ga vrlo često mogu vidjeti i na nekim festivalima , a na svoj posao svaki dan ide pješice , te ga često viđaju kako prelazi most prema crkvi i pozdravljaju ga , te svakome ljubazno odgovori. Šta vi mislite o njemu ?

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here