U industriji zabave, postoji mnogo talentiranih i motiviranih pojedinaca, ali među njima su rijetki pojedinci koji su ostavili neizbrisiv trag u njenom rastu i razvoju. Jedna od takvih iznimnih ličnosti je bez sumnje Žika Jakšić. Njegov životni put dobio je neočekivani preokret nakon hitne operacije slijepog crijeva koju su brzo i uspješno obavili liječnici. Taj iskustvo dovelo ga je do dubokog razmišljanja o smislu života i značenju smrti. Nepodnošljiva bol koju je trpio tijekom dana naveo ga je na veći rizik od sepse, što je značilo da su izgledi za preživljavanje bili mali. Ipak, zahvaljujući naporima kirurga i nevjerojatnom čudu, uspio je prevladati teškoće i preživjeti. No, ta iskustva su ga potaknula da razmisli o vlastitoj smrtnosti i potrebi za osiguravanjem dostojanstvenog posljednjeg počivališta.

Svjestan da ne želi nametnuti teret svojoj mlađoj djeci i shvaćajući da je još uvijek prerano razgovarati s njima o takvim stvarima, Žika je odlučio preuzeti odgovornost i pripremiti sve potrebno za svoje vječno počivalište. Kupio je parcelu koja je bila potpuno spremna za tu svrhu, osiguravajući da ne bude nikakvih nesuglasica ili rasprava o njegovom posljednjem počivalištu. Iako je svjestan neizbježnosti smrti, ne boji se tog trenutka i osjeća se mirno jer je već poduzeo korake da osigura svoje mjesto.

Žika sa zadovoljstvom ističe da je kroz ovaj proces osobnog rasta i samospoznaje značajno napredovao. Duboko je zaranjao u svoje unutarnje misli i emocije, dosegavši razinu gdje se osjeća ugodno otvoreno razgovarati o svom duhovnom putovanju. Njegova kolegica Zlata Petrović tvrdi da je ovo samoistraživanje i briga o posljednjem počivalištu dužnost svakog savjesnog pojedinca koji je osnovao obitelj. Za nju, to nije samo trenutni trend, već važan korak u životu. Zlata hrabro dijeli da je i sama imala slično iskustvo, zbog čega osjeća bliskost prema ovom pitanju, bez obzira na društvene norme koje to možda ne prepoznaju.

Njihova priča nas podsjeća na važnost suočavanja s vlastitom smrtnošću i obvezu da se osigura dostojanstveno rješenje za posljednje počivalište. Bez obzira na društvene predrasude, ova introspekcija može donijeti mir i spokoj pojedincima koji su spremni suočiti se s tim aspektom ljudskog postojanja.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here