Jedna od najpopularnijih pjevačica na domaćoj estradnoj sceni je svakako Ana Bekuta. Iako je u sedmoj deceniji života , Ana još uvijek aktivno nastupa , a član je i žirija poznatog muzičkog takmičenja Zvezde Granda . Prije više od godinu dana Ana je bila u fokusu medija , nakon što je preminuo njen dugogodišnji partner Milutin Mrkonjić Mrka , sa kojim je živjela posljednjih devet godina , iako se on nikada nije zvanično razveo od svoje supruge Maše. Nakon njegove smrti Ana je bila slomljena , nije se pojavljivala u javnosti preko devet mjeseci , a onda su njeni unuci odlučili da joj pomognu da se oporavi , i vrati se svom životu.

 

 

Poznato je da je Ana Bekuta , kao maloljetna djevojka rodila sina , koji je jedno vrijeme bio u domu za nezbrinutu djecu , jer ona tada nije imala uslove da ga izdržava , ali ga je svaki vikend posjećivala , a kada je počela da zarađuje sa pjevanjem , onda ga je ponovo sebi uzela. Mnogi misle da Ana nije imala drugih ljubavi osim Milutina , ali to nije istina .

 

 

Naime , Ana je preko 10.godina bila u vezi sa bubnjarom Predragom Vidovićem Prejom . Njih dvoje su se upoznali početkom osamdesetih godina , kada je Prejin bend raspisao oglas u kojem traže pjevačicu , na koji se javila djevojka koja se zvala Nada Polić. Njoj je Preja dao novo ime Ana Bekuta kojim se pjevačica i danas koristi , a inspiraciju za ime je dobio od naziva benda u kojem su nastupali Anabe . Njih dvoje su bili u vezi do 1992.godine , kada je Ana odlučila da napusti Preju i Šabac te preseli se u Beograd , gdje i danas živi.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here