Rade Šerbedžija, jedan od najkarizmatičnijih glumaca svoje generacije, uživa ugled zbog svog iznimnog šarma i karizme kako u privatnom životu, tako i na pozornici. Njegova zadivljujuća prisutnost ostavila je snažan dojam na publiku diljem svijeta već desetljećima. Rade Šerbedžija je ostvario izvanredna postignuća u svojoj slavnoj karijeri, te je stekao divljenje i poštovanje cijenjenih umjetnika diljem svijeta. Svojim neosporivim talentom i nepokolebljivom predanošću, osvajao je srca publike na brojnim međunarodnim pozornicama, istovremeno ostajući vjeran svojim korijenima.

Proteklog vikenda, obitelj Šerbedžija imala je sretan povod za slavlje. S ponosom, otac Rade je ispratio svoju kćer Ninu do oltara, snažno je držeći za ruku, dok su svi zajedno slavili njezinu udaju. Neodoljive emocije tog trenutka jasno su se ogledale na njihovim licima. U nazočnosti Božje ljubavi, Nina se svečano zaklela na vječnu ljubav svom odanom partneru, uglednom glumcu Filipu Đuriću. Radosni događaj obilježen je prekrasnom ceremonijom i slavljem koje su obitelj i prijatelji proslavili u šarmantnom gradu Novom Sadu. Nina je imala sreće da je i njena majka Lenka bila prisutna, koja je tijekom cijelog događaja zračila srećom.

Rade Šerbedžija može se pohvaliti bogatom i slavnom filmografijom, a posebno uspješna godina za njega bila je 1986. godina. Tijekom te godine, ostvario je dvije izvanredne izvedbe koje su mu donijele priznanje kao najuspješnijem glumcu na Pulskom filmskom festivalu. U filmu “Večernje zvona” redatelja Lordana Zafranovića, Rade je maestralno utjelovio lik revolucionara suočenog s poslijeratnim izazovima, za što je osvojio željenu Zlatnu arenu. Također, u filmu “San ruže” redatelja Ž. Tadića, portretirao je radnika opterećenog neimaštinom i nedaćama života, što mu je donijelo Veliku povelju u Nišu.

Šerbedžija je oduvijek bio privlačna figura ženama, zahvaljujući svom izvanrednom izgledu. U brak je ušao vrlo mlad. Njegova odabrana partnerica Ivana Cerovac, koju je s ljubavlju nazivao svojom balerinom, bila je tek nekoliko godina mlađa od njega, jedva 23 godine. Nakon što je Rade diplomirao na Akademiji 1969. godine, a Ivanka uspješno završila školovanje u Školi za ritmiku i ples, započeli su svoju zajedničku budućnost. Njihov odnos bio je obilježen iskrenom i dubokom privrženošću, predstavljajući mladenačku ljubav koja je bila istinski iskrena. Međutim, unatoč njihovoj bliskosti i skladnosti, njihov brak nije bio sudbinski i nije opstao.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here