Starleta Nataša Šavija je nedavno podelila jezivu fotografiju svog lica nakon 44. operacije kojoj se podvrgla, kao posledica navodnih teških povreda koje joj je, prema njenim tvrdnjama, naneo Stefan Karić. Nakon prvobitne operacije jagodične kosti, Šavija je sada otkrila da će biti potrebna još jedna intervencija kako bi rešila zdravstveni problem sa okom. Incident između Nataše i Stefana dogodio se 30. aprila, kada je ona optužila Karića da je udario pesnicom u lice, što je rezultiralo slomljenom jagodičnom kosti. Iako je Karić tvrdio da joj je samo zadao šamar, proveo je 30 dana u pritvoru, a suočava se i sa mogućom kaznom.

Šavija je zbog ozbiljnosti povrede morala da hitno prođe kroz prvu operaciju, ali i dalje se suočava sa upaljenim i spuštenim okom, zbog čega će ponovo morati da ide na hirurški zahvat. Prema rečima lekara, prelom jagodične kosti je bio težak, pa jedna operacija nije bila dovoljna da reši problem. Sada će biti potrebno postavljanje pločica kako bi se rekonstruisala kost. Situacija je gore nego što je Nataša mogla da zamisli kada je prvi put stigla u Urgentni centar. Nada se da će sledećom operacijom situacija biti poboljšana, ali trenutno stanje je izuzetno izazovno.

Nataša je podelila i svoje psihičke posledice nakon brutalnog nasilja koje je pretrpela. Pored fizičkih bolova, suočava se sa posttraumatskim stresom i početkom depresije. Kako bi se nosila sa tim, sada koristi antidepresive, što je prvi put da se upušta u takav vid lečenja. Takođe, izbegava izlazak iz kuće i oseća se najbezbednije kada je u prisustvu porodice. Nataša je odlučna da nastavi sa terapijom kod psihijatra kako bi se oporavila od ovog traumatičnog iskustva.

Njeno iskustvo je podsetnik na važnost osvešćivanja javnosti o nasilju i posledicama koje može imati na žrtve, kako fizički, tako i psihički. Nadamo se da će Nataša uspeti da se oporavi i pronađe podršku koja joj je potrebna u ovom teškom periodu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here