Prije 20 godina, Hasan Dudić je bio jedan od najpoznatijih i najtraženijih folkera u Srbiji, no danas se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. On je izjavio medijima da nije uspio dobiti nacionalnu penziju te da nema prihoda, dok su mu troškovi ogromni, a nije siguran kako će sastaviti kraj s krajem.

Ogorčen je zbog nedostatka podrške države i izjavljuje da mu jedina preostala opcija jest štrajk glađu ispred državnih institucija. Prije nekoliko godina Hasan je pretrpio nesreću nakon koje je dobio invalidsku penziju, no taj iznos je toliko mali da ne pokriva ni osnovne račune. Često ga zovu Gordana Šaulić i njena kćerka Sanela, nudeći mu pomoć, ali iz ponosa on odbija tražiti novac od njih. Radije bi umro i živio na hljebu i mlijeku tri dana, kako kaže.

Inače, Hasan je bio u srodstvu i bliskom prijateljstvu sa pokojnim Šabanom. On ističe da se uvijek borio za prava manjina, i to čini i danas. Naglašava da ne proziva one koji su dobili nacionalnu penziju, ali vjeruje da postoje i oni koji je primaju, a imaju manje zasluga od njega.

Pored svih tih problema, Hasan se suočava s narušenim zdravljem i uzima nekoliko vrsta lijekova. Tvrdi da ga je pandemija COVID-19 dodatno pogoršala. Zbog loše materijalne situacije, kupuje samo određene lijekove koje mu je propisao doktor, a podsjeća i da je bio u banji gdje je bio izložen jakim sumpornim isparavanjima, na koja je alergičan. Doživio je zdravstveni kolaps i kliničku smrt, ali su ga jedva uspjeli reanimirati. Nakon toga, prebačen je u Beograd gdje je nastavio s liječenjem, no posljedice su ostale i danas.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here