U razočaravajućem razvoju događaja, Novak Đoković nije uspio da se plasira u finale Australian Opena. Njegove nade su pale u vodu kada je u polufinalnom meču izgubio od Talijana Janika Sinera rezultatom 3:1. Nakon završetka ovog susreta, Novak je iskazao dosad neviđenu iskrenost, otvorio svoje srce i iznio svoje stavove o nadolazećoj sezoni.

 

 

“Pa, nisam potpuno siguran. I dalje gajim optimizam u vezi predstojećih Slam turnira i Olimpijskih igara. Tek smo na početku sezone, a situacija je drugačija jer obično počinjem s pobjedom na Grand Slam turniru. No, stvari su se promijenile i trenutna situacija je takva. Iako ovaj turnir nije ispunio moje uobičajene standarde, to ne znači kraj puta” – izjavio je Đoković. Nastavio je dodajući: “Kada izađete s terena, um vam je ubrzan i teško je razmišljati logično. Mnogo iracionalnih misli vrti se oko vas. Što se tiče turnira na kojima ću sudjelovati, još nisam donio odluku. Ipak, osobno sam se obvezao odigrati cijelu sezonu, sudjelovati na velikim turnirima i Olimpijskim igrama. To je plan, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi hoće li se promijeniti. “Posljednjih 20 godina svjedočimo više neočekivanim i iznenađujućim odlukama nego ikada prije. Novak Đoković, prvi tenisač svijeta, obratio se novinarima, svojim obožavateljima i široj javnosti nakon poraza u polufinalu Australian Opena.

 

 

U svom prvom uspjehu u karijeri, Janik Siner je nadmašio svog protivnika u četiri seta, osiguravši tako mjesto u finalu Grand Slam turnira. Nakon prvog poraza u polufinalu Melbournea, Novak se obratio novinarima na press konferenciji. Đoković je na početku pohvalio Sinerov iznimno dobar nastup tokom turnira. Priznao je Sineru zasluženu pobjedu u finalu, priznajući da ga je mladi Talijan nadmašio. Đoković je bio iznenađen vlastitom izvedbom, ocijenivši da nije izveo ništa kako treba, smatrajući ovaj meč jednim od svojih najgorih na Grand Slam turnirima. Uprkos razočaranju, Đoković je istaknuo Sinerovu superiornu igru i pohvalio je za to. Đoković je imao trenutak u kojem je pokušao podići svoju igru, dosegnuvši prednost od 40:0 u četvrtom setu, ali je napravio ključnu pogrešku. Priznao je da je ukupna razina njegove igre bila ispod očekivanja, te se u takvim trenucima trudio zadržati prisebnost i unaprijediti svoju igru. On je također cijenio fer odnos publike prema obojici igrača. Na kraju, Đoković je čestitao Sineru.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here