Samohrana majka Ljubica J. (37) iz Jagodine letujeći na grčkoj plaži Nea Flogita, na ostrvu Halkidiki, doživela je neprijatnost prošle nedelje. Vlasnik pansiona u kojem su boravili je izbacio Ljubicu i njenu decu iz objekta samo zato što su jeli kolače koje nisu kupili na plaži. Ljubica je podelila svoje nezadovoljstvo u jednoj Fejsbuk grupi gde turisti iz Srbije razmenjuju iskustva o letovanju u Grčkoj. Nakon njenog iskustva, otkrivena su nova pravila grčkih ugostitelja koja su izazvala negodovanje među turistima.

Ljubica je samohrana majka dvoje dece – desetogodišnjeg Marka i petogodišnje Dunje. Oni su letovali u Nea Flogitu, slikovitom letovalištu u centralnom delu poluostrva Halkidiki. Boravili su u jednom lokalnom pansionu sve dok ih vlasnik nije naredio da napuste plažu i smeštaj zbog “nekulturnog” ponašanja. Ljubica je za Novu ispričala kako je jedan “bezosećajan Grk” pokvario njihov odmor.

Četvrtog dana odmora, Ljubica i deca su na plaži jeli kolače koje su kupili u jednoj poslastičarnici, iako su već imali keksiće za doručak u hotelu. Kada su stigli na plažu i otvorili kutiju sa kolačima, jedan momak je došao i naredio im da spakuju hranu jer je strogo zabranjeno konzumiranje hrane koja nije kupljena na plaži. Ljubica je bila iznenađena, ali je ipak shvatila situaciju.

Sutradan su deca spakovala ostatke hrane sa doručka da bi poneli na plažu za kasniji obrok. Međutim, kada su se zasladihali, isti momak se pojavio sa vlasnikom pansiona i počeli su da ih vređaju i krive za nepristojno ponašanje. Optužili su ih da šire hranu po plaži, dajući loš primer drugim gostima. Na kraju su ih naterali da se isele iz pansiona i napuste plažu. Ljubica se žalila da nema nikoga kome bi se požalila. Na sreću, jedna žena koja je posmatrala celu scenu na plaži ju je uputila na drugi apartman gde su proveli preostale dane odmora. Ljubica i dalje ne može da veruje šta se dogodilo i smatra da je sve bilo zbog kolača. Iako razume upozorenje zbog hrane koju nisu kupili na plaži, ne može da shvati zašto su se naljutili zbog toga što su poneli hranu iz pansiona. Zaključuje da više nikada neće posetiti tu destinaciju.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here