Brena, čije je zadivljujuće ljepote uvijek bilo teško ne primijetiti, oduvijek je gradila duboke i trajne veze s svakim glumcem s kojim je imala privilegiju raditi u svojim uglednim filmovima, posebno u voljenoj franšizi “Hajde da se volimo”. Među talentiranim osobama koje su dijelile ekran s njom, prenoseći svoju umjetnost i strast na platno, posebno se ističe izvanredna i nezaboravna glumica Melita Bihali.

Nažalost, današnji dan donosi tugu svijetu jer se oprostio od ovog iznimnog talenta. Melita je mirno preminula u nevjerojatnoj dobi od osamdeset devet godina. Lepa Brena rado se prisjeća Melite kao iznimne glumice, iako nikada nisu imale priliku dijeliti ekran zajedno. Iako se naši putevi nisu križali na filmskom platnu, ja je nosim u svojim živim sjećanjima kao nevjerojatnu glumicu koja je svojim izvanrednim glumačkim vještinama unijela neizmjernu radost u moje djetinjstvo. Neka njezino nasljeđe zauvijek sjaji. Brena, kako prenosi Kurir, ističe dubok utjecaj koji je Melita ostavila na našu filmsku industriju.

U već spomenutom filmu, Melita je izgovorila ikoničnu rečenicu koja se urezala u pamćenje gledatelja: “Ja sam Ruža Mrak ako je ona Brena the Beautiful.” Ova moćna izjava ne samo što odražava Melitinu asertivnost, već i ističe oštar kontrast između njihovih identiteta. Osim toga, ova rečenica prenosi dubok osjećaj vlastite vrijednosti kojeg je Melita njegovala, tvrdeći da čak i ako posjeduje samo djelić onoga što Brena ima, to je i dalje značajno u vlastitom kontekstu. Ova izjava odjekuje među publikom jer dotiče univerzalnu temu individualnosti i važnosti priznavanja vlastite vrijednosti, neovisno o postignućima ili atributima drugih.

Javno je najpoznatija po svojoj ulozi domaćice u hvaljenom filmu “Maratonci trče počasni krug”. No, njezina sjajna karijera obuhvaća mnogo različitih uloga, kako na filmu, tako i na scenama svog vlastitog kazališta “Duško Radović”, kojem je posvetila impozantnih četrdeset godina svog života.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here