Mnoge kuharice bi voljele da saznaju mnogo više o kulinarskom spremanju hrane , koja je znatno ukusnija za razliku od nas kada je sami spremimo. Vjerovatno je tako , da svi kuhari svijeta ne žele da otkriju svoje kulinarske tajne , kako se zapravo nešto sprema.

Iz cijelog svijeta smo vam skupili neke od tajni koje su krili svjetski kuhari.

-Idealni biftek- koliko god ono izgledalo jednostavno ipak nije. Bifteg se mora pripremiti prije samog pečenja. Izvadite ga iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi sat ila dva i onda ispecite.

-Najsočnije meso- pripremanje piletine zna da bude lagan posao , ali ipak kada je spremate vodite računa da ne bude suha , jer se ona jako brzo presuči.Kuhari su i zato našli rješenje. Potopite je u slanu vodu prije pečenja. Na 1 litar vode stavljajte ¼ soli i ½ šećera.

-Aromatični začini-  začini kao što su naprimjer aromatični biberi , da bi dali ukus jelu  obavezno se moraju zagrijati na suhom tiganju , a otom izdrobiti. Koristite biber u zrnu , bolji je od mjevenog.

-Hrskava riba- da bi dobili ribu sa hrskavom korom , file ribe premažite majonezom prije pečenja.

-Biftek bez masnoće- Kuhari su otkrili da bi pripremili meso onako kao što treba , biftek na tavu spuštajte prvo onu stranu na kojoj ima masnoće. Na ovaj način vam ne treba nijedna druga masnoća.