Branka Sovrlić je pjevačica narodne muzike , a a estradnoj sceni je već skoro tri decenije. Branka je rođena u Mostaru 1957.godine , a njena se porodica kada je pjevačica bila mala , preselila u Skoplje , a nakon Skoplja u Niš , jer je pjevačicin otac bio vojno lice . Branka je u Nišu završila osnovnu i srednju školu.

 

 

Pjevačica je od malih nogu imala talenat za pjevanje , a prvi album je snimila davne 1984.godine , i njea karijera je tada krenula uzlaznom putanjom . Naime , ona je pokupila simpatije publike i svojom ljepotom , i izazovnim načinom odjevanja . Branka se u posljednje vrijeme povukla iz javnosti , tako da je vrlo rijetko možemo vidjeti . Naime , ona uživa u društvu svog supruga Sadika Pašića Paje , sa kojim je u braku već decenijama.

 

 

Branka sa svojim suprugom živi u luksuzu , a imaju nekretnine širom bivše Jugoslavije , i jedino što nisu ispunili sebi , to je da se nikada nisu ostvarili kao roditelji. Naime , Branka i njen suprug se smatraju jednim od najbogatijih parova na estradi , a Branka je jednom prilikom izjavila kako je ona pametno ulagala , te je kupovala umjetnička djela koja je nedavno prodala nakon što su lopovi provalili u njen stan u Beogradu. Branka je tokom gostovanja u jednoj emisiji rekla kako joj muž ništa nije branio , ali je ona znala koliko može da potroši. On je taj koji je Branku često obasipao poklonima i iznenađenjima , a najbolje iznenađnje je bio najnoviji Mercedes , prošle godine za rođendan. Branka je istakla kako ima samo jedan automobil koji vozi sve dok se ne pokvari , i nije od onih koje imaju po dva ili tri automobila.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here