Ivana, hrabra i odlučna, slijedila je svoj san da postane pilotkinja, uprkos izazovima i predrasudama. U svijetu gdje je letenje često smatrano muškim zanimanjem, ona je uspjela zaobići ograničenja i ostvariti svoj cilj. Nacionalni zračni prijevoznik imao je politiku koja je sprječavala zapošljavanje žena koje nisu obavile vojnu službu, ali Ivana je odlučno krenula svojim putem.

Nakon šest godina čekanja, u dobi od 31 godine, Ivana je konačno dobila posao u zračnom prometu. Postala je jedna od prvih tri žene koje su pilotirale zrakoplovima nacionalnog prijevoznika, ostavljajući svoj trag u povijesti. U Srbiji, ona je jedina žena koja se bavi ovim pomalo opasnim poslom. Putem svog Instagram profila, Ivana često dijeli slike svojih avantura i pruža inspiraciju drugim mladim ženama koje sanjaju o sličnim ciljevima. U jednoj važnoj objavi, Ivana je podijelila osnažujuću poruku koja odjekuje među mladim ženama koje teže postizanju sličnih ciljeva. Odbija se ograničiti na tradicionalne ženske uloge i odlučuje se briljirati u područjima koja su obično rezervirana za muškarce. Njena strast prema letenju nije se rodila iz želje da udovolji drugima, već je ona duboko ukorijenjena u njoj od samog rođenja.

Ivana je suočena s predrasudama i savjetima da se usmjeri prema “ženskim” karijerama, poput arhitekture ili medicine. Međutim, ti savjeti samo su potaknuli njezinu buntovničku iskru. Zašto bi se morala ograničiti na stereotipne uloge kad može briljirati u područjima gdje dominiraju muškarci?

Kao mlada pilotkinja, dobila je nadimak “Coco Chanel” od svog instruktora zbog svojih profinjenih manira i elegantnog govora. Naučila je da profesija ne definira karakter osobe, već da je to unutarnje svojstvo koje se izražava kroz bonton i ponašanje. Biti pilot zahtijeva velika odricanja, neprospavane noći, financijske investicije, kontinuirano usavršavanje i nepokolebljivo povjerenje u vlastite odluke. Nakon šest godina čekanja, Ivana se konačno pridružila zračnom prometu i postala jedna od prvih tri pilotkinje u nacionalnom prijevozniku. Ovaj uspjeh predstavlja veliku prekretnicu, posebno s obzirom na to da je trenutno samo 5% žena u ovoj profesiji. Ivanin primjer pokazuje da se s odlučnošću i napornim radom mogu ostvariti snovi. Ona je inspiracija mnogim ženama koje se bore da prevaziđu prepreke i slijede svoje strasti, dok istovremeno mijenjaju stereotipe i ruše granice.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here